top of page

Asiantuntijan työnohjaus on rakettitiedettä



Kyse on yhteisistä innovaatioista, jotka luovat mahdottomiltakin tuntuviin tilanteisiin selkeyttä ja toimintasuunnitelmia.

Työnohjaus tarjoaa asiantuntijalle luovan tilan ajattelunsa ajattelemiselle sekä tuottaa konkreettisia työkaluja yksilölle yksilöllisiin tilanteisiin. Tällainen luova tila on mahdollista rakentaa vain luottamuksen ja arvostuksen pohjalle. Siksi kohtaamisen laatu on olennainen osa työnohjausta. Työnohjaajaa valitessa on näin ollen tärkeää, että koet työnohjaajan arvostavan sinua aidosti sekä olevan sopivan jämäkkä. Nämä osatekijät edesauttavat työnohjauksessa tarvittavan luottamuksen syntymistä sekä strukturoituja raameja, joiden puitteissa on mahdollista tehdä luovan ajattelun lentoradoilla rohkeitakin kokeiluja. Kun rakettitieteessä tähdätään ihmisen lähettämiseen avaruuteen, on jokaisen luotettava toisiinsa. Muutoin ei ole mitään mahdollisuutta totetuttaa jotain, mitä ei ole tehty koskaan aiemmin. Sama pätee myös työnohjauksessa, jossa dialogin kautta syntyy ainutlaatuisia ratkaisuja ainutlaatuisiin työtilanteisiin.


Mikä minua työnohjaajana tässä työssä kiehtoo? Kyse on yhteisistä innovaatioista, jotka luovat mahdottomiltakin tuntuviin tilanteisiin selkeyttä ja toimintasuunnitelmia. Olen luonteeltani rohkaisija ja innovaattori. Muunkin luonteisia tyyppejä avaruusasemalta löytyy, joten valitse tarkkaan itsellesi tai tiimillesi sopiva yhteistyökumppani - onhan kyse merkittävien ihmisten urasta ja hyvinvoinnista. Näin henkilökohtaisesti sanoen, en osaa kuvitella mikä voisi olla sen inspiroivampaa, kuin olla mahdollistamassa jotakuta näkemään: a) mitä juuri hänellä on ulottuvillaan tänään, ja b) että juuri se on tavalla tai toisella iso osa merkityksellistä ratkaisua.


Vuosikymmen toimintaterapeuttina on lukuisten ainutlaatuisten kohtaamisten kautta opettanut minulle havainnointisilmää. Tarkemmin sanottuna, olen oppinut näkemään haasteiden läpi mahdollisuudet ja puutteiden läpi voimavarat sekä etsimään yhdessä yksilöllisiä reittejä kohti asiakkaalle itselle merkityksellisiä tavoitteita. Nykyään koen olevani unelmatyössäni "rakettitieteilijänä", koska saan yhdistää osaamiseni sekä intohimoni olla edistämässä asiantuntijoiden hyvinointia matkalla kohti suurta tutkimatonta.




0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page